• Vrijblijvend advies
  • Dagverse grasmatten
  • Bezorgen aan huis of afhalen in Bree

Premium speelgras

€3.29 incl. BTW p/m²

Speelgras is de meest voorkomende grassoort in België. Het gras is bestand tegen een stootje, heeft een groene kleur en is geschikt voor elke tuin. Het is ook niet voor niets onze meest verkochte grassoort. Of het nu gebruikt wordt voor een potje voetbal of voor in een siertuin; speelgras heeft het allemaal. Wilt u graag speelgras kopen? Bestellen kan gemakkelijk via ons bestelformulier op de website. Ook het campinggras kunt u hier bestellen vanaf 100 m2.

gras   grasbalen

Kenmerken van speelgras

Het speelgras bestaat uit drie verschillende grassoorten (roodzwenkgras, Engels raaigras, veldbeemdgras). Deze grassoorten zorgen samen voor een sterke grasmat die er ook nog eens erg mooi uitziet. Roodzwenkgras is een fijne soort welke ook goed tegen schaduw kan. Deze grassoort groeit voornamelijk op zandgrond, maar komt ook voor op een zwaardere kleigrond. Daarnaast bestaat het speelgras voor 30% uit Engels raaigras. Engels raaigras is een sterk gras dat goed tegen betreding kan. Doordat Engels raaigras sterk in de breedte groeit, zorgt het voor een dichte grasmat. De overige 20% bestaat uit veldbeemdgras. Het veldbeemdgras is bijna niet weg te denken in een gekweekte grasmat. Doordat veldbeemdgras voor stevigheid zorgt, is deze grassoort een onmisbaar onderdeel bij speelgraszoden.

Wanneer speelgras leggen?

In principe kunnen speelgras grasmatten het hele jaar door gelegd worden. Echter is het oogsten van grasmatten niet mogelijk als er vorst in de grond zit. Hierdoor kunnen wij tijdens een vorstperiode geen grasmatten leveren. De beste periode om speelgras te leggen is in de maanden maart tot en met november. Voor meer tips omtrent het zelf leggen van speelgras kunt u het beste op de pagina ‘zelf graszoden leggen’ kijken.

Speelgras kopen

Speelgras kunt u gemakkelijk online kopen via de website. Onze grasmatten worden dagelijks vers gesneden en worden direct met eigen transport of een vaste transporteur vers bij de klant thuis geleverd. Zo geniet u binnen één dag van een prachtig speelgazon in uw eigen tuin. Heeft u meer vragen over speelgras of over het bezorgen hiervan? Neem dan contact met ons op.

   Grasveld  

Heeft u een vraag over gras?

Op onze pagina met veelgestelde vragen vindt u antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van uw graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...